Gode tips til lektiehjælpen

Matematiklektierne kan hurtigt virke uoverskuelige både for børn og forældre. De metoder, der blev undervist i, da I forældre gik i skole, er højst sandsynligt forskellige fra dem, jeres børn lærer i matematiktimerne i dag.

Her er nogle tips til, hvordan du opgraderer din lektiehjælp.


Udforsk sammen og vær åben overfor nye metoder. Lad dit barn forklare dig sin metode, selvom det ikke var sådan, du selv lærte at regne.

Forbliv positiv uanset hvor lang tid matematiklektierne tager. Børn kan meget hurtigt aflæse de voksne. At lære tabeller, at addere store tal eller andet kan godt tage lang tid, men husk at du er et forbillede for dit barn.

Lad dit barn forklare dig, hvad der skal ske, inden du ivrigt kaster dig i krig med at forklare, hvordan lektierne skal løses. Så spørg lige ind til, hvad dit barn allerede ved, og hvad I skal have lavet. Så får han/hun en mulighed for at demonstrere sin viden og vil på den måde blive mere motiveret for at komme i gang.

Brug spørgsmål til at hjælpe dit barn igennem lektierne. Matematik kan hurtigt blive uoverskueligt, men ofte er grunden til dette, at dit barn ikke kan gennemskue processen bag udregningerne. Så brug spørgsmål, i stedet for at forklare hvordan opgaverne skal løses. 

Skriv udregningerne ned i et hæfte. Det kan hjælpe dit barn med at gennemskue hele regneprocessen. Begynd step-by-step og opgaverne vil blive nemmere, end du havde regnet med.

Se ud over hæftet. Et opgavehæfte kan virke utrolig demotiverende. Hvis I er kørt død i lektierne, så læg hæftet på hylden og brug konkrete materialer til at forklare matematik. Det kan godt være, at du som forælder føler dig en smule på glatis nu, men der findes mange steder, hvor du kan finde inspiration til en mere kreativ tilgang til lektierne. Se evt. vores andre indlæg på bloggen.

Kilde: http://elevakademiet.dk/tips-til-hvordan-du-hjaelper-dit-barn-med-matematiklektierne/